LEGO SERIOUS PLAY

LEGO® SERIOUS  PLAY®

Hvad er det?

Forestil dig en gruppe mennesker der har afsat en hel dag til at udvikle en ny strategi for deres koncern. Jakkesæt på jakkesæt går de ind i konferancelokalet og sætter sig ved bordet. De tager tablets, papir og penne frem for at være klar til den tunge tid de har foran sig. Forestil dig så deres ansigtsudtryk når vi sætter en kasse med LEGO® foran dem på bordet... Det er et uvurderligt øjeblik!

Nogle krydser i foragt armene og kigger forarget på deres leder for bordenden. Andre tager æsken og et skævt smil breder sig imens du næsten kan høre minderne brede sig i den pågældendes tanker. 

Alle minderne om de mange timer spenderet på gulvet imellem alle de farverige klodser. Den velkendte lyd af en hånd der søgende skraber igennem en bunke LEGO®. Det er også et uvurderligt øjeblik. Lige der; i det præcise øjeblik rammer vi essensen af hvad klodsen kan; forbinde vores tanker, drømme og minder med handling. Vi er tilstede i nuet og kan tilligge præcis den betydning vi vil, i det vi bygger. Ved at spørge ind til hinandens modeller og sætte ord på forklaringerne af dem, skaber vi en fælles forståelse for det vi normalt har svært ved at sætte ord på. Vi kan udvikle vores egne tanker når kollegaerne spørger ind eller bidrager med egne fortolkninger af en model.

 Ideer til hvordan I kan bruge LSP i jeres arbejde

  • Opbygge en ny og bedre mødestruktur, hvor der er 100% deltagelse 100% af tiden hver gang.
  • Skabe fælles forståelse af en udfordring i står overfor. Derved skabe et samlet udgangspunkt for en retningsbestemt indsats.
  • Strategisk udviklingsarbejde for virksomhedens fremtid.
  • Forstå de udfordringer I står overfor som virksomhed på et barsk marked.
  • Skabe relationer i et team ved at komme tilbundt i hvad I samlet set finder vigtigt for success med jeres indsats.
  • Skabe en mere innovativ virksomhed der sætter fokus på fremtidige udfordringer.
  • Udforske nye markeder for virksomheden.
  • Udvikle nye kreative arbejdsporcessor.
  • Teambuilding i mindre grupper (dette er selvfølgelig skalerbart efter jeres behov).

Historien bag ideen

Da LEGO® i 90'erne var ramt af deres egen success, oplevede de hvordan de hidlit så loyale kunder i tusindetal vælge dem fra når de købte legetøj. Men hvorfor?

I samarbejde med IMD Business School i Schweitz, udviklede en håndfuld ansatte hos LEGO® en metod hvor klodsen var centrum for kommunikativ, strategisk og lærerigt arbejde med virksomheden. Resultatet var et værktøj der i dag er udbredt over det meste af kloden og kan bruges af alle der vil ændre en process eller opfattelse i virksomheder, oranisationer, grupper eller teams der vil sætte en ny kurs. Der er mange store virksomheder som Microsoft, NASA og DONG der bruger LSP i deres strategiske arbejde.

Så hvorfor skulle du ikke prøve det i dit?

I det vi spørger ind og derved tilegner os lidt af den andens forståelse af en situation, udvider vi vores egen opfattelse af situationen og skaber noget vi er fælles om. Vi kommer lige pludseligt i "SYNC" med vores kollegaer eller ligefrem med omverdenen og måske ser vi tingene lidt mere klart.

Ved at fokuserer på modellerne og deres symbolik, kan vi se bag fasaden på personen som byggede den og derved forstå hvorfor han byggede som han gjorde. "Hvad er det han ser som jeg ikke har set?" kan være en indre reflektion vi alle har i en workshop.

Bruger man den tanke og tør spørge ind til det man ikke forstår, så skaber vi en fælles forståelse.

Og DET er essensen af LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP).

COPYRIGHT © ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES